BASISSCHOLEN KELPEN-OLER EN BUGGENUM

BREAKING NEWS: SCHOOLBESTUUR AKKOORD! NEEMT BASISSCHOOL KELPEN-OLER OVER.

De CDA fractie is zeer verheugd met het nieuws dat de Stichting Akkoord! bereid is om de basisschool in Kelpen-Oler over te nemen. Reeds lange tijd was er onzekerheid over de toekomst van de basisschool door de voorgenomen sluiting vanuit Spolt.

Ook zijn we zeer verheugd met het feit dat de Stichting Akkoord! tevens de basisschool in Buggenum wil overnemen zodra Spolt definitief overgaat tot sluiting.

Mooi dat dit resulaat geboekt is. Dit is mede de verdienste van de daadkrachtige raadswerkgroep waarin Jan Visser namens CDA Leudal zitting heeft. Ook de gemeenteraad zelf heeft meermaals uitgesproken dat het behoud van de basisscholen van belang is.

Het laatste zetje om te komen tot de voorgenomen overname kwam vorige week door een motie van CDA Leudal en Ronduit Open om de mogelijkheid tot openbaar onderwijs zsm te gaan realiseren. Deze motie werd raadsbreed aangenomen.

Laten we ook de rol van de ouders van de kinderen, de MER‘s van de beide basisscholen en de dorpsraden niet vergeten.

Door te luisteren naar de betrokkenen in de dorpen is er nu gelukkig een einde gekomen aan de onrust. Door Stichting Akkoord! met openbaar onderwijs krijgen we ook de venieuwing die we nodig hebben in Leudal.

#passievoordekernen #cdsleudalverbindt