Even voorstellen…

In de rubriek ‘Even voorstellen’ laten we een aantal betrokkenen bij CDA Leudal aan het woord. Waarom? Omdat we jullie graag laten zien welke personen er achter onze partij zitten. Wat vinden de mensen die het beleid vormgeven, uitdragen en uitvoeren bij CDA Leudal belangrijk? Waar staan ze voor? De betrokkenen bepalen de identiteit van de partij én zijn de kracht van CDA Leudal. Tijd voor een kijkje achter de schermen!

Dit keer stellen wij u graag voor aan onze lijsttrekker: Huub van Helden!

Vertel eens iets over jezelf:
“Mijn naam is Huub van Helden 61 jaar. Samen met mijn partner Marianne en dochter Lieke woon ik aan de rand van Haelen op een idyllisch plekje met een wijds uitzicht op onze Leudalse bossen. Ik ben een echter Bourgondiër, houd van lekker eten en drinken, gezelligheid, zon, water, bergen en bovenal dieren. ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ is mijn motto.

Ik ben opgegroeid in Roermond in een ondernemersgezin. Momenteel ben ik, op projectbasis, nog werkzaam in het bankwezen waar ik al met al zo’n 24 jaar actief was. Daarnaast was ik 10 jaar bestuurder van een grote kinderopvangorganisatie in Roermond, ben accountant geweest en heb een golfbaan gemanaged. Van alles wat dus. Ik bekleed nog een aantal nevenfuncties zoals secretaris van de Raad van Toezicht van Recreatiepark de Leistert, Penningmeester van onze lokale harmonie en van Stichting OOR in Roermond een opvanghuis voor eenzame en arme mensen.”

Waarom CDA?
“Vorig jaar ben ik door het bestuur van het CDA gevraagd of ik lijsttrekker wil worden en mogelijk daarna beschikbaar ben voor het wethouderschap. Zonder enige politieke ervaring was dat voor mij een verrassend verzoek. Ik heb daar vrij snel ‘ja’ tegen gezegd en ben trots dat ik zoveel vertrouwen heb gekregen van bestuur en alle leden om dit te mogen gaan doen. We hebben een kandidatenlijst met prachtige mensen en werken samen met veel esprit naar die cruciale 21ste maart toe. Wat mij aan deze partij aantrekt is haar mensbeeld en geloof in de kracht van de samenleving. Het is vooral een mensen partij zonder extreme standpunten. Schreeuwers en populisten hebben we in het politiek landschap immers te over. Ik ga mij, op basis van de uitgangspunten van het CDA en ons verkiezingsprogramma, inzetten voor ons mooie Leudal want er is nog veel werk te doen. Prominent daarbij zijn vooral het op de kaart zetten van onze zo belangrijke agrarische sector, ruimte voor de verdere ontwikkeling van onze recreatie sector, verbetering van het ondernemersklimaat voor ons MKB en aandacht voor onze verenigingen.”

Waar sta je voor en wat wil jij de stemmer nog meegeven?
“Ik sta vooral voor de inhoud. Ik ben van ‘what you see is what you get’ blijf altijd mezelf en ben wars van politieke spelletjes. Voor spelletjes mag het belang van ons Leudal zich niet laten lenen.

Ik wil verbinden en bouwen: vooral samen met andere partijen, die ook met Leudal vooruit willen, bouwen aan een nog betere toekomst voor ons allen. Wat ik de kiezer meegeef is: Bestudeer de programma’s van de partijen goed, evalueer wat ze in het verleden voor Leudal konden betekenen, kies vooral voor inhoud betrokken op de samenleving en stem dan CDA!”