Even voorstellen… Dirk Jimmink

In de rubriek ‘Even voorstellen’ laten we een aantal betrokkenen bij CDA Leudal aan het woord. Waarom? Omdat we jullie graag laten zien welke personen er achter onze partij zitten. Wat vinden de mensen die het beleid vormgeven, uitdragen en uitvoeren bij CDA Leudal belangrijk? Waar staan ze voor? De betrokkenen bepalen de identiteit van de partij én zijn de kracht van CDA Leudal. Tijd voor een kijkje achter de schermen!

Deze week stellen wij u graag voor aan Dirk Jimmink, nummer 11 op de lijst!

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Geboren en getogen in Noord-Holland op de boerderij in de Polder. Daarna verhuist naar de stad Schagen. Na mijn militaire dienst ben ik 2008 verhuist naar Ittervoort, waar ik inmiddels met mijn partner en drie kinderen heel prettig woon. Warmte, gezelligheid en een mooie omgeving. Ik voel dat er in onze gemeente ruimte is voor eigenheid en toch ook weer veel mogelijkheden voor gezamenlijkheid. Tijdens mijn laatste dienstjaren heb ik Toegepaste Psychologie gestudeerd, waarna ik begeleiding ben gaan bieden aan jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna ben ik in verschillende posities werkzaam geweest rondom zorg- en veiligheidsthema’s. Sinds dit jaar ben ik aan de slag gegaan als projectleider rondom personen met verward gedrag. Natuurlijk heb ik ook nog hobby’s. Ik loop graag hard in wedstrijdverband. Daarnaast ga ik graag met mijn partner uiteten, naar het theater of met de kinderen naar de sportvereniging.

Wat is voor jou belangrijk binnen CDA Leudal?

Ik weet als geen ander met mijn achtergrond hoe lastig het is om te integreren van buiten (Noord-Holland) naar Limburg. Wat ik hierin belangrijk vind en wat het CDA als geen ander voor ogen heeft is de acceptatie van eigenheid met gepaste sociale normen en waarden eromheen gebouwd. Niemand uitsluiten, zo ook niet binnen de politiek. Persoonlijk vind ik partijen die schreeuwen en uitsluiten per definitie niet helpend. Verantwoordelijk bestuur met oog voor iedereen, dat is wat het CDA volgens mij kan bieden. Specifiek richt ik me vanuit mijn achtergrond en expertise op de ‘zorgagenda’. Als ik daar naar kijk dan vind ik voornamelijk het preventieve stuk erg belangrijk: Omkijken naar elkaar, bevorderen van initiatieven om te bewegen en om vereenzaming tegen gaan. Mensen betrekken in het maatschappelijk veld en uit een isolement helpen, dat voorkomt in veel gevallen de noodzaak tot curatieve zorg.

Wat zijn jouw drijfveren?
Door mijn achtergrond en behoefte om van betekenis te zijn voor de burgers van de gemeente waar ik woonachtig ben wil ik een bijdrage leveren binnen het CDA aan een deel van het sociaal domein. Ik weet dat je als partij alleen niets kunt en denk breed.  Zorg beperkt zich niet tot een gemeente- of partijgrens maar samenwerking op regionaal niveau zijn soms nodig. Ik noem ontwikkelingen als ‘beschermd wonen’ en ‘maatschappelijke opvang’. Ik wil gemeente Leudal van dienst zijn door mijn expertise via het CDA te kunnen inzetten. Niet klakkeloos aannemen “dat de zorg wel goed geregeld is”, maar kritisch zijn of dat wel voor alle doelgroepen geldt en als dat niet zo blijkt te zijn een bijdrage te leveren aan constructieve oplossingen, out of the box en helpend voor de burger.

Wil je de stemmers nog iets meegeven in de aanloop naar de verkiezingen?
Maak een keuze voor je eigen bestuur. Volg je hart en zoek uit welke partij het meest tegemoet komt aan jouw normen en waarden. Liefst CDA, maar nog belangrijker, maak een keuze.