Even voorstellen… John Nouwen

In de rubriek ‘Even voorstellen’ laten we een aantal betrokkenen bij CDA Leudal aan het woord. Waarom? Omdat we jullie graag laten zien welke personen er achter onze partij zitten. Wat vinden de mensen die het beleid vormgeven, uitdragen en uitvoeren bij CDA Leudal belangrijk? Waar staan ze voor? De betrokkenen bepalen de identiteit van de partij én zijn de kracht van CDA Leudal. Tijd voor een kijkje achter de schermen!

Deze week stellen wij u graag voor aan John Nouwen, onze nummer 6 op de lijst!

Wie is John Nouwen?

Mijn naam is John Nouwen, 30 jaar oud en woonachtig in Heythuysen samen met mijn vrouw en dochter van 5 maanden. Ik heb aan de universiteit van Wageningen ‘Bedrijfs- en consumentenwetenschappen’ gestudeerd. Ik liep stage bij het voormalige Ministerie Economie, Landbouw en Innovatie. Momenteel ben ik full-time werkzaam als agrarisch ondernemer in de legpluimveehouderij.

Waarom CDA Leudal?

De agrarische sector moet een krachtigere stem krijgen binnen Leudal.  Indien we te weinig van ons laten horen, beperken we ons toekomst perspectief, terwijl we juist de bedrijfscontinuïteit moeten borgen. De consument verandert continu en daarmee ook het bedrijfsleven. Zodra er wetten en regels worden vastgesteld, die onze ontwikkeling stagneren, wordt daarmee ook het agrarisch ondernemerschap voor de volgende generatie beperkt.

Kun je een punt noemen dat jij erg belangrijk vindt uit het verkiezingsprogramma van CDA Leudal?
Leudal kent  een grote diversiteit aan innovatieve landbouw en we mogen als agrariërs trots zijn op hetgeen we hier in deze gemeente bereiken. We zijn vooruitstrevend en leidend op het gebied van efficiency, dierenwelzijn en milieu. Alleen men hoort ons veel te weinig.  We zouden in Leudal beter en positiever uitgedragen mogen worden. De nadruk op draagvlak tussen bedrijven, consumenten en de omgeving belangrijk acht ik daarbij belangrijk.

Wat zijn je drijfveren en waar haal je voldoening uit?
Als jonge agrarische ondernemer geniet ik van een goed draaiend bedrijf met dieren die zich goed voelen. Maar  de toekomst vraagt  vooral om flexibel kunnen inspelen op de wens van de consument.  Als je dan, met het oog op de toekomst, ook administratief alles goed geregeld hebt, slaap je met een gerust hart.

Wat wil je de stemmers meegeven in de aanloop naar de verkiezingen?
Wil je de landbouw niet laten verkommeren en ben je voor bedrijfscontinuïteit? Dan zit je goed bij het CDA. Iedereen wil een gezond en goedkoop product op tafel hebben, waarbij de herkomst van essentieel belang is; Het gaat daarbij vooral om dierenwelzijn, vermindering van pesticiden en antibiotica gebruik. Vind jij dit ook belangrijk? Geef de landbouwers dan een kans!