Even voorstellen… Wim Baetsen

In de rubriek ‘Even voorstellen’ laten we een aantal betrokkenen bij CDA Leudal aan het woord. Waarom? Omdat we jullie graag laten zien welke personen er achter onze partij zitten. Wat vinden de mensen die het beleid vormgeven, uitdragen en uitvoeren bij CDA Leudal belangrijk? Waar staan ze voor? De betrokkenen bepalen de identiteit van de partij én zijn de kracht van CDA Leudal. Tijd voor een kijkje achter de schermen!

Deze week stellen wij u graag voor aan Wim Baetsen, nummer 7 op de lijst!

Voorstellen:
Mijn naam is Wim Baetsen (54), geboren in Kelpen-Oler en nu al meer dan 24 jaar woonachtig in Haler samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik ben van agrarische afkomst en nu de eigenaar van een bouwbedrijf. Naast mijn werk heb ik ook nog een grote hobby: oldtimers. Het programma van het CDA staat me erg aan en het feit dat we naast de gemeentelijke politiek ook landelijk actief zijn zie ik als een groot voordeel.

Wat is voor jou belangrijk binnen CDA Leudal?

Voor mij is de leefbaarheid in de kleine en kernen en het voortbestaan van verenigingen erg belangrijk. Veel voorzieningen nemen sterk af en in sommige kernen verdwijnen ze zelfs helemaal. Denk bijvoorbeeld aan winkels, service punten en scholen.  Dit komt – onder andere – door het vertrek van de jeugd en dat heeft weer een negatief effect op de verenigingen. Ik zet me graag in voor die leefbaarheid en het voorbestaan van verenigingen. Daarnaast maak ik me er hard voor dat, bij de gemeente, aangekaarte zaken daadwerkelijk afgehandeld worden en dat er niet telkens opnieuw begonnen moet worden.

Waar sta jij voor?
Samen met alle leden van CDA Leudal wil ik verder kunnen bouwen en stappen kunnen zetten. Niet alleen met betrekking tot de hierboven genoemde leefbaarheid en het voortbestaan van verenigingen, maar ook het versnellen van gemeentelijke besluitvorming en het bestrijden van criminaliteit.

Wil je de stemmers nog iets meegeven in de aanloop naar de verkiezingen?
Ja, de gemeentelijke politiek is belangrijk want de besluitvorming die daar plaats vindt  staat vaak erg dicht bij de burger.  Als jij het belangrijk vindt wat er binnen jouw eigen gemeente gebeurt – of dat nu betrekking heeft op het verenigingsleven, de ouderenzorg of bijvoorbeeld de agrarische sector – breng dan in ieder geval je stem uit op een partij waar je in gelooft. CDA Leudal zet zich met man en macht in om de leefbaarheid in kleine kernen te behouden en te vergroten. Stem daarom op ons.