Huis van morgen

PERSBERICHT CDA LEUDAL

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Een goede zaak mits er voldoende aanpassingen en hulpmiddelen in de woningen aanwezig zijn.
Als CDA Leudal zijn wij onlangs op werkbezoek geweest in het ‘Huis van Morgen’ in Panningen. Een bestaande jaren zestig woning waar bezoekers kennis kunnen maken met woningaanpassingen en hulpmiddelen die het langer zelfstandig thuis wonen zo veilig en comfortabel mogelijk maken. Dit met vaak hele kleine aanpassingen en simpele oplossingen. Het is een samenwerkingsproject van diverse partners waaronder de gemeente Peel en Maas en in 2017 ook de gemeente Horst aan de Maas. De CDA fractie neemt het initiatief en komt met een voorstel dat ook de gemeente Leudal hierin gaat participeren. Dit zodat ook onze inwoners die gebruik maken van de WMO voorzieningen kennis kunnen nemen van de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Belangstellenden kunnen iedere donderdagmiddag tijdens de open inloop van 14.00 uur tot 16.00 uur overigens terecht in het ‘Huis van Morgen’ om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen. www.huisvanmorgen.nu.